powered by Bere Stejar

2 metode prin care sa-ti impachetezi hainele mai eficient

De barbati

Cu totii stim ca de multe ori socoteala din valiza nu se potriveste cu cea din vacanta. Uneori se schimba conditiile meteo de la o zi la alta, alteori se iveste din senin ocazia sa porti ceva mai elegant. Daca pleci cu avionul, e si mai complicat, pentru ca ai o limita foarte stricta la bagajul pe care il poti lua cu tine.


Inainte de toate, gandeste-te daca la destinatie vei avea tot ce-ti trebuie pentru calcarea hainelor, adica timp, rabdare si fier de calcat. Niciun barbat de esenta tare nu vrea sa plece la plimbare cu tricoul sifonat.


Pe scurt, care-i diferenta intre materialele sifonabile si cele care se sifoneaza mai greu? Primele absorb umezeala mult mai usor, astfel ca orice indoitura sau amestecatura din valiza ta va lasa urme destul de vizibile, oricata grija ai avut tu la impachetare. Desigur, exista si haine tratate special anti-sifonare, dar ca regula generala:


Usor sifonabile: bumbac, matase, panza


Greu sifonabile: polyester, nailon, acril, olefina


Acestea fiind spuse, sa trecem la cele 2 metode de impachetare eficienta, adaptate in functie de nevoile tale:


1. Imparteala in doua (stanga-dreapta)


O metoda eficienta cand nu ai nevoie sa impachetezi prea multe. Intr-o parte pui cat de multe articole greu sifonabile poti. Acestea trebuie rulate strans, nu pliate.

In cealalta parte lasi spatiu pentru a pune hainele care se sifoneaza mai usor. Articolele sifonabile impachetate pe verticala, pentru a ocupa cat mai putin spatiu, iar cele sifonabile pe orizontala si impaturite in articole mai greu sifonabile, precum geci, pulovere sau prosoape.


2. Impachetarea pe straturi (de jos in sus)


Impachetarea pe straturi iti permite sa maximizezi spatiul avut in valiza, in cazul in care ai multe tipuri de haine de luat, unele mai lejere, altele mai de vreme racoroasa.


Primul strat – pantofi umpluti cu perechi de sosete


Al doilea – Haine mai grele, rulate bine: blugi, geci, hanorace, pulovere. Toate rulate cat mai strans, pentru a nu se desface in timpul transportului.


Al treilea - Haine lejere: tricouri, maiouri, pantaloni scurti. De asemenea, rulate strans.


Al patrulea – Haine care nu trebuie sifonate: camasi, costume, pantaloni. Pe acestea le asezi pliate, iar la destinatie le scoti primele si le pui direct pe umeras.


Al cincilea – Curele, lenjerie intima si alte accesorii – In spatiile ramase pe margine pentru a stabiliza cat mai bine valiza.


Acestea sunt 2 metode foarte simple prin care te asiguri ca ti-ai pus tot ce trebuie pentru orice destinatie. Vacanta de esenta tare sa ai!

Esential sa citesti si

Esential de stiut despre pescuit

Citeste mai mult

4 exercitii de facut in 15 minute pentru un abdomen de esenta tare

Citeste mai mult