powered by Bere Stejar

3 cabane montane esentiale de stiut

Timp liber

Pe orice masiv te-ar purta cararile vara asta, e important sa ai un loc ideal de popas. Cazarea la cabana poate fi insa si un scop in sine. Rasplata pentru bocancii rupti pe drum si oboseala acumulata. Toate probleme dispar insa atunci cand privesti rasaritul pe veranda, alaturi de cafeaua sau berea ta preferata de esenta tare.


1.      Postavaru

Se spune ca aceasta cabana, construita in 1883, este prima din Romania. A purtat initial numele de Cabana Schuler, numele sasesc al Vf. Postavaru. E aflata la 1604 m altitudine si ofera privelisti cu adevarat uimitoare. Locul ideal in care sa-ti bei cefeaua si sa privesti cutezator in departare spre urmatoarea aventura de esenta tare.


2.      Paltinu

Construita special pentru Ceausescu, cabana Paltinu a fost inaugurata in Balea Lac cu 2 ani inainte de faimosul Transfagarasan. Era folosita de fostul dictator la vanatoarea de capre negre. Astazi, insa, este deschisa aventurierilor de esenta tare. Cabana dispune de 15 camere si doua apartamente. 


3.      Dochia

 Toate drumurile duc la Dochia. Mai precis spus, toate drumurile din masivul Ceahlaul. Daca ai fost prin zona, sigur ai auzit de aceasta cabana cu privelisti superbe. Aflata la 1750 m altitudine, e incununarea perfecta a unei aventuri de esenta tare. E prima cabana construita in Carpatii Orientali, in urma cu 100 de ani.

Aici se incheie scurta noastra lista. Pe tine prin ce locuri de neuitat te-au purtat cararile?  

Esential sa citesti si

Cum sa faci un foc de tabara

Citeste mai mult

Lupta cu procrastinarea pe internet

Citeste mai mult