powered by Bere Stejar

3 locuri in care sa te dai cu parapanta in Romania

Timp liber

Ai visat vreodata ca poti zbura? Ca plutesti printre nori si ca uiti de toate grijile? Ei bine, in realitate poate ca nu vei reusi sa zbori de unul singur, dar cu ajutorul unei parapante sigur vei brazda cerul asemeni unei pasari. Daca esti un iubitor de adrenalina si de senzatii tari, atunci trebuie sa incerci neaparat zborul cu parapanta!


Inainte de toate, trebuie mentionat ca daca faci asta prima data, obligatoriu trebuie sa apelezi la un instructor care sa iti explice ce si cum, si sa fie alaturi de tine chiar si in timpul zborului. Uite cateva locuri din Romania unde te poti bucura de un zbor linistit si de privelisti de neuitat.


1.     Enisala, Tulcea

Cetatea medievala de la Enisala este situata pe un deal inalt, la o altitudine de 100 m. Acolo se poate ajunge foarte usor, chiar si cu masina. Platoul decolarii este intins, fiind accesibil si pentru incepatori. Daca alegi sa zbori cu parapanta in acest loc, iti garantam ca vei avea parte de privelisti extraordinare. In oricare directie ai alege sa zbori, vei putea vedea Lacul Razim, Insula Popina, Dealul Mare, cu alte cuvinte toata Dobrogea de Nord-Est.


2.      Bunloc, Sacele

Bunloc este unul din locurile preferate de comunitatea de parapantisti, fiind aflat in judetul Brasov. Popularitatea locului se datoreaza si drumului accesibil. Un telescaun te duce foarte aproape de punctul de decolare, iar la aterizare vei ajunge chiar langa parcare. Sa nu uitam de priveliste, care este cu adevarat uimitoare.


3.     Postavaru, Poiana Brasov

Daca esti deja experimentat, atunci iti recomandam Vf. Postavaru din Poiana Brasov. Acest loc este indicat pentru persoane aflate la inceput doar sub supravegherea unui instructor. Fata de celelalte locuri, decolarea cu parapanta din Postavaru este preferata in special in timpul iernii.

Cam astea sunt sugestiile noastre pentru o experienta pe care nu o vei uita niciodata. Tu prin ce vazduhuri de esenta tare te-ai avantat pana acum?

Esential sa citesti si

3 locuri unde te poti da in caiac sau canoe in Romania

Citeste mai mult

Persoane pe care trebuie sa le ai in agenda telefonica

Citeste mai mult