powered by Bere Stejar

3 trasee montane de esenta tare pentru o escapada rapida

Miscare

Bocancii, hainele impermeabile si rucsacul sunt cei mai buni prieteni. Lipsa semnalului la telefon e un motiv de bucurie. Singura muzica de care ai nevoie e susurul paraurilor si ciripitul pasarilor. Aceste sentimente iti par familiare? Daca da, inseamna ca si tu esti un iubitor de drumetii. Pentru ca in mijlocul naturii te simti cel mai bine, noi iti recomandam trei trasee montane de dificultate usoara pe care le poti parcurge intr-un weekend lejer cu prietenii sau familia.

 

1.    Cheile Nerei - Beusnita 

Aici poti vedea unele dintre cele mai interesante arii naturale protejate din Romania. Poti imortaliza cascadele Beusnita, La Vaioaga si lacul Ochiul Beiului, cu o apa de un turcoaz atat de fermecator, incat a inspirat mituri si legende locale.

 

Traseul are o dificultate scazuta, fiind potrivit si pentru cei mai putin experimentati. Ai nevoie doar de o pereche de bocanci si gata, esti pregatit!

 

2.    Timisul de Jos – Cascada – Canionul Sapte Scari

Timisul de Jos se afla in apropierea Brasovului, iar traseul pana la Cascada si Canionul Sapte Scari nu dureaza mai mult de o ora. Ai de mers in jur de jumatate de ora pana la zona de urcare in canion. Odata ce ai urcat scarile, pregateste-te sa fii dat pe spate (la propriu!) de privelistea de deasupra ta. Nu-ti spunem mai multe, cel mai bine e sa vezi cu ochii tai ce te asteapta.


3.    Platoul Bucegi (Babele) – Crucea Eroilor Neamului de pe Caraiman

Traseul porneste de la Cabana Babele si urca pana spre Muntele Caraiman, in varful caruia vei intalni Crucea Eroilor. Aceasta este unica in Europa datorita altitudinii la care a fost construita - 2284m, dar si a dimensiunii sale impresionante.


Traseul nu dureaza foarte mult, maxim doua ore sau chiar o ora daca nu te afli pe munte pentru prima data. De asemenea, drumul este bine semnalizat, asa ca nu te poti rataci. Odata ajuns in varf, in fata monumentului, iti garantam ca vei uita de toata oboseala.


Cam astea sunt sugestiile noastre esentiale de stiut. Tu de ce drumetii de esenta tare iti amintesti mereu cu placere?

Esential sa citesti si

5 remedii pentru moleseala de la birou

Citeste mai mult

Fa cartofi prajiti ca un expert

Citeste mai mult