powered by Bere Stejar

Cum desfaci o sticla de bere fara desfacator

Timp liber

De-a lungul istoriei, barbatii au fost fortati in diverse situatii sa fie inventivi. Setea e un motivator important. De exemplu, atunci cand esti in mijlocul desertului, trebuie sa improvizezi pana gasesti o sursa de apa. Aici nu vorbim insa de cazuri extreme, ci de o nevoie mai comuna. Ce te faci cand ai neaparata nevoie o bere de esenta tare la sticla si n-ai desfacator? Uite cateva solutii:


1.      O bricheta

Prinde gatul sticlei in pumn, cu degetul aratator inconjurand gatul sticlei spre tine. Folosind degetul aratator ca punct de sprijin, impinge dopul cu bricheta.


2.      Muchia unei mese

Foloseste-te de muchia unei mese de piatra sau metal. Este de evitat sa folosesti muchia unei mese de lemn, chiar daca e de stejar. Nu vrei sa lasi urme pe esenta tare. Tehnica e simpla: pui marginea dopului pe muchia mesei, iar cu mana cealalta snopesti dopul de pe sticla dintr-o miscare. S-ar putea sa nu-ti iasa daca faci asta prima data, dar cu putin exercitiu, dopul o sa sara instantaneu.


3.      O cheie

Un pic mai complicat, dar isi face treaba. Tine berea cu mana stanga sau invers, daca esti stangaci, si cu cealalta, pune varful cheii sub dop pana il slabesti, apoi foloseste-te de marginea cheii pentru a-l deschide de tot.


4.      Catarama curelei de la pantaloni

Ce barbat de esenta tare n-are o catarama solida la purtator? Pui catarama deasupra degetului mare si sub capacul sticlei, in timp ce tii bine de gatul sticlei cu mana cealalta.


5.      O foaie de ziar

Breaking news! Uite o stire bomba: dupa ce ai terminat de citit ziarul, poti impaturi o foaie de mai multe ori pana realizezi o margine destul de solida si de ingusta. Pune-o sub dop si impinge, tinand sticla cu mana cealalta.


Mai stii si alte improvizatii de esenta tare? Nu le tine pentru tine. Lasa-ne un comentariu si da-le mai departe.

Esential sa citesti si

Cum sa impachetezi un cadou

Citeste mai mult

Exercitii pentru concentrare

Citeste mai mult