powered by Bere Stejar

Cum sa faci un foc de tabara

Timp liber

Amintiri, povesti, secrete, mancare mai buna ca la orice restaurant “traditional” si bere de esenta tare savurata alaturi de prieteni vechi. Toate adunate laolalta la un foc de tabara inalt si puternic. Ce mod mai bun sa incalzesti o noapte friguroasa de iarna tarzie? Un lucru esential de stiut pentru un barbat de esenta tare. Iata cum “aprinzi” si tu o seara mohorata.


1.    Pregateste baza

In primul rand ai nevoie de un pat de pamant pentru focul tau. Inainte de toate, trebuie sa ai grija de mediul inconjurator. Daca nu exista un loc special desemnat pentru foc, alege un loc cu mult pamant si cat mai drept. Incepe prin a inlatura toate uscaturile: iarba, crengute, frunze (pune-ne intr-un sac sau o plasuta, vei avea nevoie de ele). Ai grija sa fii cat mai departe de tufisuri sau copaci. Nu vrei sa pornesti un incendiu necontrolat! Odata curatata zona cu grija, adauga pamant astfel incat sa ai un strat de pamant de 2-3 cm inaltime.


2.    Aduna si asaza lemnele

Ai nevoie de 3 tipuri de materiale pentru focul tau de tabara: vreascuri (poti folosi uscaturile adunate), crengute si lemne de foc taiate mediu, cam cat lungimea antebratului tau. Cand te apuci sa le asezi, formeaza o piramida cu lemnele mari de foc, iar la baza pune vreascurile. Crengutele le vei adauga dupa ce pornesti focul, pentru a arde din ce in ce mai bine.


3.    Aprinderea focului

Metodele clasice sunt cele mai bune si mai sigure: foloseste un amnar sau un chibrit pentru aprinderea focului. Incepe cu vreascurile si sufla usor pana se aprind cum trebuie. Oxigenul ajuta focul sa arda mai bine. Adauga crengute uscate pe parcurs si fa vant ocazional cu o bucata de carton.


4.    Stingerea focului si curatarea locului

Un barbat de esenta tare nu neglijaza aceasta latura. E foarte important sa respectam natura care ne-a oferit locul pentru acel foc de tabara, pentru a se bucura si altii de ea in conditii optime. Stinge focul cu apa si asigura-te ca cenusa e rece la atingere inainte sa pleci. Arde toate gunoaiele in afara de cele care contin plastic, aluminiu sau sticla, care nu vor arde cum trebuie si vor polua mediul inconjurator. Aduna si urmele de carbune sau lemne care n-au ars pana la capat.

 

Cam atat despre focul de tabara! O activitate excelenta pentru lucru in echipa si pentru a-ti scoate in evidenta calitatile de barbat de esenta tare. Poate fi de asemenea si decorul pentru o seara romantica alaturi de prietena sau sotia ta. 

Esential sa citesti si

Cum se toarna berea in pahar

Citeste mai mult

Cum sa te racoresti vara fara aer conditionat

Citeste mai mult