powered by Bere Stejar

Cum sa impachetezi un cadou

Timp liber

Indiferent ce ti s-ar spune, tuturor ne place sa primim un cadou frumos impachetat. Fie ca oferi cadoul iubitei, rudelor, prietenilor sau unui coleg, un pic de bunavointa in impachetarea cadoului lasa impresia ca te-ai pregatit din timp.

 

Asadar, iata de ce ai nevoie:


  • Un cadou
  • O cutie
  • Hartie de impachetat
  • O rigla
  • Un creion
  • Banda dublu adeziva
  • O foarfeca
  • O funda (optional, dar recomandat)

 

1.      Ia hartia si intinde-o pe o masa

E timpul pentru masuratori! Pune cutia cu partea cea mai voluminoasa in jos si ruleaz-o in hartie pana o acoperi complet. Ar trebui sa-ti mai ramana 1-2 cm in plus pentru fiecare fata. Fa un semn cu creionul. Masoara apoi si fetele laterale.

 

2.      Incepe sa lipesti

E recomandat sa folosesti banda dublu adeziva, pentru a ascunde-o sub hartie. O sa arate mai curat si mai profesionist. Daca ai o cutie dreptunghiulara, incepe cu latura verticala cea mai lunga. Ai grija ca marginea hartiei sa depaseasca usor muchia cutiei, apoi aplica banda adeziva. Adu partea opusa a hartiei si acopera latura cadoului pana la muchie.

 

3.      Acopera capetele

In momentul asta, cadoul tau ar trebui sa fie impachetat intr-un tub dreptunghiular. Capetele cadoului se impacheteaza la final. Indoaie hartia dinspre marginile mici spre mijlocul laturei. Acum ar trebui sa-ti ramana 2 triunghiuri de hartie la fiecare margine. Daca triunghiurile depasesc latimea cutiei, taie-le un pic cu foarfeca sa se potriveasca, inainte sa le lipesti. Dupa ce lipesti si triunghiurile, marginile cadoului trebuie sa arate ca un plic.

 

 

4.      Detaliile mici fac diferenta

Ciupeste muchiile cadoului pentru a crea indoituri si colturi ascutite. Adauga fundita unde vrei tu, in mijloc sau in lateral, dar cu grija, ca un barbat de esenta tare.

 

Gata, acum poti oferi un cadou care ia ochii in orice ocazie speciala. Colegii te vor respecta, rudele, prietenii si iubita te vor aprecia. Sa ai parte de o petrecere de esenta tare!

Esential sa citesti si

Esential de stiut despre conversatie

Citeste mai mult

Cum gatesti coaste pe gratar

Citeste mai mult