powered by Bere Stejar

Cum sa te barbieresti cu briciul

De barbati

Sa te barbieresti cu briciul nu e o activitate pentru oricine. Necesita mult exercitiu, rabdare si mai ales foarte multa atentie! Caracteristici ale unui barbat de esenta tare.

Faptul ca barbatii n-au renuntat la brici nici in zilele noastre nu e un lucru intamplator. Briciul ofera cel mai fin barbierit posibil, fiind folosit de toti barbierii profesionisti.

Daca te-ai hotarat sa stapanesti aceasta tehnica minutioasa, iata ce trebuie sa faci:


1.     Pregateste terenul

Ca sa nu faci vreo boacana si sa te iriti, sau mai rau, trebuie sa ai porii pielii deschisi si pielea moale inainte sa aplici lama. Spala-te pe fata cu apa calda si sapun. Asta iti va inmuia firele de par si va face barbieritul mult mai usor. Aplica apoi un gel transparent de ras, ca sa vezi exact pe unde tai. Daca faci asta pentru prima data, e indicat sa eviti spuma.


2.     Incepe barbieritul

Acum ca te-ai pregatit, ar trebui sa mearga brici! Mai intai, intinde-ti pielea cu mana libera. Cu mana de baza, tine lama la unghi de 30º si incepe de la un perciune, miscand scurt de sus in jos. Ar trebui ca miscarea sa fie dreapta, fara intreruperi. Dupa fiecare aplicare, clateste lama in apa calda.


3.     Buza de sus si barbia

Cand ajungi la barbie, maxilar sau buze, foloseste mijlocul lamei si aplic-o mai usor, pentru mai mult control. La mustata, trage de nas putin, pentru a indrepta pielea mai bine.

Cand ajungi la buza de jos, ai grija ca buza sa fie cat mai largita si incordata. Incepe sa razi de la coltul gurii spre mijloc. Scapi de ce ramane cu o miscare simpla de jos in sus, la final.

Grija mare la gat! Urmeaza directia firelor de par, care poate sa difere de la o persoana la alta. Mentine ritmul de aplicari scurte.


4.     Detaliile de final

La final va trebui sa repeti procesul, pentru partile pe care le-ai ratat. De data asta mergi in sens opus firelor de par.Gata, ai reusit! Clateste-te pe fata, aplica lotuiunea de dupa barbierit, si admira in oglinda rezultatul unui barbierit ca la carte, marca unui barbat de esenta tare. 

Esential sa citesti si

Cum gatesti coaste pe gratar

Citeste mai mult

Cum pornesti masina daca ai ramas fara baterie

Citeste mai mult