powered by Bere Stejar

Cum sa te imbraci pentru interviu

De barbati

Esti la cateva zile de un interviu la o companie unde nu cunosti pe nimeni, desi cunosti in mare cu ce se ocupa. Nu ai fost niciodata pe acolo, nu ai idee cum sunt oamenii si evident, nu stii care e dress-code-ul. Nici n-ai avea cum, avand in vedere ca nimeni n-o sa specifice asta nicaieri, lasandu-l oarecum ca o regula nescrisa in descrierea companiei.

De ce e important sa ne imbracam potrivit pentru job-ul la care am aplicat? Pentru ca, fiind prima impresie pe care o faci, e foarte natural ca angajatorul sa-si formeze opinii superficiale despre tine. Pentru a evita sa fii evaluat ca “neserios” sau din contra, “prea formal”, e foarte important sa parcurgi cativa pasi inainte de alegerea tinutei.


1.      Fa un research pe retelele sociale

Chiar daca nu cunosti pe nimeni din companie, retelele sociale sunt prietenul tau din interior. E foarte usor sa-ti faci o prima impresie despre cum se imbraca oamenii de acolo cu ajutorul profilelor de LinkedIn, Facebook sau Instagram. Nu te opri la profilul oficial, pentru ca n-o sa gasesti prea multe. Cauta efectiv profilele oamenilor care lucreaza acolo.


2.      Ia in considerare profilul companiei

Evident, uneori nu ai cum sa-ti dai seama daca oamenii se imbraca la munca la fel ca in timpul liber. Dar cu siguranta ajuta, prin intermediul LinkedIn, sa iei in considerare sectorul in care activeaza, numarul angajatilor si evident, profilul job-ului pentru care aplici.


3.      Cere opinia unui prieten

Odata ce ai ales tinuta, cere opinia unui prieten “mai umblat” prin genul de companie la care aplici. Cu siguranta o sa-ti spuna cea mai sincera parere pe care o poti obtine.


4.      Mergi cu incredere

In final, orice ai ales, mergi cu incredere si buna-dispozitie la interviu, pentru ca daca ai trecut prin toate etapele de mai sus, e clar ca o sa se observe ca ti-ai dat destul suficient interesul. Nu uita sa zambesti!

 

Tu cum te-ai imbracat pana acum la interviuri? Cat crezi ca a contat in decizia finala?

Esential sa citesti si

4 exercitii de facut in 15 minute pentru un abdomen de esenta tare

Citeste mai mult

Cum sa-ti imbunatatesti rapid scrisul de mana

Citeste mai mult