powered by Bere Stejar

Cum sa te racoresti vara fara aer conditionat

Treburi casnice

Aerul conditionat, aceasta inventie moderna si la fel de comuna ca apa calda in zilele noastre. Unii spun ca nu se poate trai fara la noi in tara. E luna iulie, zilele sunt din ce in ce mai toride si probabil stai la bloc. Daca nu iti permiti sa-ti instalezi aer conditionat sau ai auzit de numeroasele pericole pentru sanatate cauzate de acesta, exista totusi alternative destul de simple si eficiente. Ai aici 3 dintre ele:


1.      Acopera ferestrele

Fie ca folosesti jaluzele, obloane sau draperii, asigura-te ca sunt de culoare deschisa, pentru a respinge caldura emanata de soare. Daca stai la un etaj superior, acopera geamul si cu folie de aluminiu, pentru a respinge si mai eficient lumina soarelui. Cu cat mai intuneric perioadele in care arde soarele mai tare, cu atat mai bine.


2.      Ia-ti ventilatoare

Esti fan al filmelor Western americane? Un ventilator de tavan nu e doar o solutie de design interesanta pentru camera ta, ci si una ieftina si eficienta de racorire. Mai “old school”, cum ar spune un barbat de esenta tare.


Pentru a duce folosirea ventilatorului la nivelul urmator, pentru zilele cele mai toride, pune 2-3 sticle cu gheata intr-un lighean, fix in raza ventilatorului. Astfel, “raceala” de la congelator va fi distribuita de curentii de aer in toata camera.


3.      Fa un dus semi-rece.

Nu e chiar atat de rau pe cat suna. Pe langa evidentul beneficiu de a te racori instant intr-o zi torida, dusul semi-rece, sau călduț, are si numeroase beneficii pentru circulatie, sistemul imunitar si sanatatea ta mintala. Asadar, trage aer in piept si accepta senzatia de rece pe pielea ta. Cu timpul, o sa te obisnuiesti.


Iata cateva alternative pentru care nu trebuie sa scoti sute de lei la factura in fiecare luna, protejand in acelasi timp natura, portofelul si sanatatea ta. Tu ce metode mai folosesti? 

Esential sa citesti si

Importanta unei semnaturi barbatesti

Citeste mai mult

Lupta cu procrastinarea pe internet

Citeste mai mult