powered by Bere Stejar

Cum sa-ti cureti fizic laptopul

Treburi casnice

Cand ti-ai curatat ultima data laptopul? Poate merge atat de prost incat te-ai gandit sa-ti iei unul nou. Poate te scoate din minti de fiecare data cand deschizi un program mai solicitant si dureaza o vesnicie si deschiderea sau inchiderea unui tab. Poate scoate sunete salbatice, de te sperii de el. Toate acestea se pot datora si unei intretineri precare.

Exista totusi o veste buna! In 20 de minute sau mai putin pe luna poti sa-l scapi de praf si murdaria acumulata pe componente pentru a te asigura ca functioneaza la capacitate maxima. Iata ce trebuie sa faci:


1.      Opreste laptopul si scoate-l din priza

E de la sine inteles de ce trebuie sa fie deconectat de la curent in timpul operatiunii. Pentru siguranta mai mare, inlatura-i si bateria.


2.      Incepe cu exteriorul laptopului

In primul rand, sunt de evitat alcoolul sau orice fel de solventi. Foloseste o laveta imbibata usor in apa distilata. Curata carcasa laptopului pentru a face-o sa arate ca noua.


3.      Curata ecranul

Evita sa stropesti ecranul cu orice fel de lichid. Foloseste aceeasi laveta imbibata in apa si curata ecranul usor cu miscari circulare.


4.      Curata tastatura si touchpad-ul

Poti inlatura chiar tastele una cate una pentru a curata mai eficient cu un betisor de urechi, daca tipul laptopului tau iti permite asta.


5.      Curata ventilatoarele si aerisirile

Aici metoda clasica nu mai functioneaza. Vei avea nevoie de un tub cu aer comprimat pe care-l gasesti la orice magazin cu accesorii de calculatoare sau hypermarket-uri. Pulverizeaza aerul dintr-un unghi care sa permita iesirea prafului din laptop, nu suflarea lui in interior.

Lasa laptopul deoparte pentru 2-3 ore, asigurandu-te ca e complet uscat inainte sa-i pui bateria si sa-l pornesti si admira rezultatele!

Esential sa citesti si

5 sfaturi esentiale pentru siguranta pe internet

Citeste mai mult

Cum sa te imbraci pentru interviu

Citeste mai mult