powered by Bere Stejar

Cum sa-ti imbunatatesti rapid scrisul de mana

De barbati

Intr-o lume in care lumea digitala inlocuieste din ce in ce mai mult lumea reala, autentica, uitam deseori de nevoia de a scrie de mana. Poate nu e totusi intamplator ca multe studii arata ca scrisul de mana ne activeaza mai bine creierul, imbunatatindu-ne ortografia, memoria si ajuntandu-ne sa gandim mai rapid.


Bun, am aflat cateva avantaje ale scrisului de mana. Acum sa trecem la treaba. Cum il faci sa arate mai frumos?


1.    Scrie cu un instrument de calitate


Alege un stilou sau un pix de calitate. Odata ce mana ta se obisnuieste sa scrie frumos cu el, te vei stradui apoi sa scrii frumos si cu pixurile de proasta calitate capatate de la farmacie. Sau poate vei renunta definitiv la ele dupa ce vezi rezultatele, cine stie?


 

2.    Nu “sufoca” instrumentul de scris


Poate parea autointuitiv, dar e foarte posibil sa te fi antrenat sa tii gresit stiloul si sa nu-ti fi dat seama niciodata. E contraindicat de exemplu sa strangi prea tare de pix – sa-l “sufoci” cum s-ar spune.


 

3.    Intoarce-te la radacini


Mai tii minte cand invatai in clasele primare sa scrii repetand la nesfarsit literele alfabetului si anumite cuvinte? O corvoada! Evident, nu-ti sugerez sa iei tot alfabetul din nou la rand, dar poti identifica anumite litere ilizibile din scrisul tau actual si exersa un alt mod de a le scrie.4.    “Scrieti, baieti, orice, numai scrieti!”


Asa suna un indemn celebru al lui Ion Heliade-Radulescu din secolul XIX. In contextul actual, cel mai bun sfat e sa reintroduci scrisul de mana in viata ta pe cat de des posibil. Apuca-te si fa-ti liste, tine un jurnal, planifica-ti saptamana intr-o agenda. Surprinde-ti iubita sau mama cu o felicitare frumoasa scrisa de mana. Suna de moda veche? Noi credem ca suna de esenta tare.


Unii oameni cred ca odata ce scrisul de mana ti s-a format in copilarie, ramai cu el toata viata. Adevarul e ca scrisul de mana e la fel ca orice alta abilitate si poate fi imbunatatit oricand, totul e sa vrei si sa-i dedici timp.

Daca te consideri un maestru al scrisului citet, poate mai ai si tu ceva sfaturi. Impartaseste-le cu noi si cu restul in comentarii!

Esential sa citesti si

Cum sa impachetezi un cadou

Citeste mai mult

Cum gatesti coaste pe gratar

Citeste mai mult