powered by Bere Stejar

Cum se efectueaza un penalty sau o transformare la rugby

Miscare

Rugby-ul este cu adevarat sportul barbatilor de esenta tare. Necesita multa determinare, mult antrenament, dar mai presus de toate spirit de echipa, inteligenta si stapanire de sine. Asa cum probabil ai auzit spunandu-se deseori, este un sport de golani practicat de gentlemeni. Daca acest sport nobil ti-a trezit de curand interesul, nu-i bai! Ai gusturi bune si niciodata nu-i prea tarziu sa inveti.

 

In acest articol “Esential de Stiut”, afli cum lovesti un penalty sau o transformare dupa incercare. Un jucator care loveste foarte bine va avea mereu un loc garantat intr-o echipa, indiferent de alte calitati. Pentru a castiga punctele in situatiile mai sus mentionate, trebuie sa treci mingea din punctul desemnat printre cele 2 bare ale echipei adverse.

 

 

1.      Asaza mingea pe reper

Asaza mingea usor inclinata spre directia piciorului tau de baza. Asta iti va imbunatati acuratetea loviturii. Spre exemplu, daca esti dreptaci, mingea are tendinta sa zboare spre stanga, dar daca o asezi culcata usor spre dreapta, la 30-45 de grade, reduci din problema.

 

2.      Ia-ti avant

Asa cum nicio panza de corabie nu se ridica fara rafale de vant, nici lovitura nu va avea suflu, daca nu-ti iei avant cum trebuie! Fa cel putin 3 pasi in spate si 2 in stanga, daca esti dreptaci.

 

3.      Loveste in punctul optim

Esti doar tu, mingea si poarta. Nimic altceva nu mai exista. Ti-ai luat avant si ai inceput sa alergi spre minge. Cand esti aproape, pozitioneaza-ti piciorul de sprijin cat mai aproape de minge posibil, iar cu cel de baza loveste mingea cu partea interioara a piciorului in punctul optim, adica la ≈ 1/3 in josul mingii pe verticala, pe una din cusaturi. Daca esti la inceput, e bine sa-ti tii ochii pe minge, pentru a-ti forma reflexul de a lovi exact in punctul care trebuie. Dupa ce stapanesti binisor tehnica, ar trebui sa arunci o privire catre poarta inainte sa lovesti.

 

4.      Partea mentala a loviturii

Un aspect deseori subestimat cand vine vorba de acuratete e latura mentala a unei lovituri. Pentru a atinge acuratetea maxima, s-ar putea sa-ti fie de folos sa te concentrezi asupra unui punct din mijlocul portii. Sau imagineaza-ti ca esti David, iar mijlocul portii de Goliath. Orice te ajuta.

 

Nu uita, increderea se castiga pe parcurs, odata cu exercitiul. Daca esti cu adevarat pasionat de rugby si esti determinat sa inveti, suntem convinsi ca vei stapani si tu lejer lovitura cu piciorul. Daca esti experimentat si mai ai ceva sfaturi in plus, impartaseste-le si cu restul in comentarii. 

Esential sa citesti si

5 locuri de esenta tare unde sa mergi cu cortul

Citeste mai mult

De la o minte amortita la o minte pregatita: trucuri de inviorare la birou

Citeste mai mult