powered by Bere Stejar

Echipeaza-te de alergat pentru sezonul rece

Miscare

Sentimentul de la finalul unei ture intense de alergare nu se poate compara cu nimic. Mai ales, cand ti-ai facut o obisnuinta din asta saptamanal. Daca esti pasionat de alergat, dar te ingrijoreaza venirea frigului sau a zapezii exista multiple solutii sa te echipezi si sa te tii in continuare de acest hobby.


Echipamentul de baza

Multi alergatori considera ca ar trebui sa se echipeze de alergat cu multe straturi, dar acest lucru nu este recomandat. Nu numai ca temperatura corpului tau va creste considerabil, dar asta te va impiedica sa rezisti si viteza ta de alergare se va reduce.


Echipamentul de baza pentru sezonul rece trebuie sa fie impermebil si usor. Spre exemplu, completeaza colantii si bluza din material polar cu o jacheta anti-vant impermeabila. Pantofii de alergare comozi si impermeabili, iti vor tine cald si te vor feri de umezeala. Nu uita sa-ti protejezi si extremitatile cu manusi subtiri si o caciula sau o cagula.


Echipamentul extra

In cazul in care vrei sa fii extra pregatit de alergare pe vreme rece, nu uita ochelarii de protectie impotriva vantului si supra-pantalonii impermeabili. Si ca sa asculti playlist-ul tau preferat, nu uita sa-ti iei o husa pentru telefon rezistenta la umezeala.


Locul unde alergi

Daca alergi pe langa apa, intr-un loc fara prea multa vegetatie, vantul este mult mai necrutator. Protejeaza-ti fata cu o cagula din material polar si respira prin ea, pentru a evita sa-ti iriti caile respiratorii.


Iar daca alergi prin parc, ai grija la portiunile alunecoase. De aceea, vei avea nevoie de pantofi de alergare cu aderenta mai mare.


In schimb, daca alergi pe o pista special amenajata, poti avea un echpament mai lejer, dar calduros.

 

Așadar: pe locuri, fii gata, echiparea! Și ține minte: orice anotimp este potrivit pentru alergare, atât timp cât te echipezi cum trebuie! 

Esential sa citesti si

Planificarea unei saptamani pline

Citeste mai mult

Mici trucuri pentru a-ti incepe dimineata plin de energie

Citeste mai mult