powered by Bere Stejar

Esential de stiut despre conversatie

De barbati

Ca barbati de esenta tare, suntem invatati sa ne inchidem in noi si sa demonstram prin fapta, nu prin vorba, de ce suntem in stare. Insa nu degeaba se spune ca adevarata conversatie e o arta. Sa identifici subiectele de interes comun, sa inveti sa asculti activ si sa stii cum si cat trebuie sa vorbesti sunt talente pe care nu orice persoana le poate deprinde fara niciun pic de pregatire. Asadar, iata cateva lucruri de luat in considerare la urmatoarea iesire la o bere Stejar.

 

1.      Momentele pre-conversatie

Inainte de conversatia propriu-zisa, e bine sa fii “inarmat” cu posibile subiecte de interes comun. Ce facea persoana respectiva ultima data cand v-ati vazut? Se uita la rugby? Calatoreste des? Orice ar fi, asigura-te ca gasesti subiecte cu care va simtiti amandoi confortabili sa vorbiti ore in sir.


2.      Ascultatul activ

Sa taci cand n-ai chef de vorba e simplu. Sa arati ca asculti, destul de dificil. Totusi, e un fapt dovedit ca oamenii se bucura cel mai mult de conversatie atunci cand simt ca sunt ascultati. Da din cap aprobator si pune cate o intrebare, din cand in cand, pentru a asculta cat mai activ.


3.      Evita detaliile neimportante

Cel mai rau e atunci cand ajungi sa plictisesti efectiv pentru ca aduci in discutie detalii cu totul irelevante concluziei. Incearca sa fii cat mai clar, concis si daca vezi ca persoana de langa tine se plictiseste, schimba subiectul. Nu e nimic personal!


4.      Evita lauda de sine

Narcisismul se poate manifesta foarte usor in conversatie. Atunci cand conversatia ajunge mereu cumva numai la parerile tale si povestile tale personale legate de un anumit subiect, atunci e posibil sa fi cazut in plasa narcisismului conversational. Observa cum decurge conversatia. Vorbesti prea mult si persoana cealalta nu pune deloc intrebari?

 

5.      Fii cat mai natural

In final, aminteste-ti ca nu ai nevoie sa stai cu gandul la reguli si structuri, ci doar sa fii cat mai empatic si sincer cu persoana cu care vorbesti. Daca vrei sa-i faci un compliment unui prieten, spune-i de ce ti-a facut ziua mai buna. Nu evita sa spui ce gandesti in mod direct prin inflorituri si fraze cat mai lungi si elaborate. Spune ce gandesti si ce simti. Fii tu. Fii barbat de esenta tare!

Esential sa citesti si

Cum pornesti masina daca ai ramas fara baterie

Citeste mai mult

5 remedii pentru moleseala de la birou

Citeste mai mult