powered by Bere Stejar

Esential de stiut despre pescuit

Timp liber

Daca te-ai gandit sa te lansezi in pescuit, toamna e momentul ideal. Cel mai vanat in aceasta perioada e crapul, unul din cei mai comuni pesti gasiti la noi in tara, care se aduna in aceasta perioada in bancuri pentru a se pregati de migrarea spre apa mai calda. Iata ce trebuie sa iei in considerare pentru o partida de pescuit reusita:


- Nada

Nada de pescuit reprezinta o mixtura formata din hrana tipica a pestelui pe care vrei sa-l pescuiesti. Cu cat mai atractiva, cu atat mai probabila muscatura. In general, se realizeaza din amestecuri de seminte cu rame sau viermisori.


- Momeala

Boiliesul si cubuletul de mamaliga sunt cele mai populare momeli cand vine vorba de pescuitul la crap. In aceasta perioada de racire e bine sa mergi pe arome mai dulci si sa alegi o momeala de calitate, pentru succes garantat.


- Montura de pescuit

Exista mai multe monturi potrivite in functie de locatie si pestele pe care il vanezi. Sunt variante cu fir rigid combinat cu fir moale, fir rigid simplu sau montura 360. Invata 2-3 si testeaza-le, pentru ca nu va exista niciodata un consens cu privire la suprematia uneia sau a alteia.


- Undita

Evident, ce ar fi pescarul fara undita lui? La crap, e indicat sa folosesti o undita mai lunga, de peste 3 metri, pentru a scoate pestele din apa mai usor.


- Localizarea si conditiile meteo

Crapii se deplaseaza in functie de vant. Evident, toamna, cand incepe sa se raceasca, cele mai cautate sunt vanturile calde. De aceea, o zi insorita de toamna cu mult vant iti va aduce ocazia ideala sa-ti testezi norocul.


Evident, trebuie sa ne multumim cu esentialul in articolul de fata, dar sunt multe de spus si invatat. In cazul in care ti-ai testat dibacia fara niciun rezultat, nu dispera! Pescuitul e un sport care necesita de obicei mai mult de o incercare, sau chiar 7, pentru a obtine rezultatele dorite.

Esential sa citesti si

Cum se efectueaza un penalty sau o transformare la rugby

Citeste mai mult

Persoane pe care trebuie sa le ai in agenda telefonica

Citeste mai mult