powered by Bere Stejar

Exercitii pentru concentrare

De barbati

Simti des cum mintea iti fuge si nu poti duce task-uri la final in timp util? Nu esti singurul. Intr-o lume permanent conectata, cu sute de variante de divertisment, media timpului de concentrare scade de la an la an. Exista totusi cateva modalitati prin care sa-ti “dresezi” mintea, ca orice muschi, pentru a face fata provocarilor importante.


Incepe cu exercitii fizice usoare

E bine-cunoscut faptul ca exercitiile fizice ajuta la concentrare. Cele mai bune pentru incepatori si pentru atunci cand nu ai mult timp la dispozitie sunt exercitiile tip stretching sau cardio. Dupa ce-ti bei cafeaua de dimineata, fa un pic de stretching si urca si coboara de 2 ori la rand un set de scari. Mintea ta iti va multumi prin mai multa productivitate pe timpul zilei.


Lucreaza in reprize

Studiile arata ca creierul uman nu se poate concentra la capacitate maxima mai mult de 45 de minute fara intrerupere. Lucreaza in reprize de 30-35 de minute, cu 5 minute pauza si promite-ti ca in timpul asta vei fi maximum de productiv.


Fa un “to-do” de lucruri care te distrag

E foarte usor sa ne zboare mintea la munca in timpul unui task. De cand cu nenumaratele surse de informare la degetul mic, e usor sa te gandesti la unde vrei sa iesi diseara, ce articole au mai aparut prin ziare sau ce se mai intampla cu sezonul nou din serialul tau preferat. Fa-ti o lista cu toate lucrurile care-ti trec prin cap in timpului unui task si scrie-le pe o foaie de hartie, cu mentiunea ca o sa te concentrezi pe ele imediat ce termini ce ai de facut. 


Mediteaza 15-30 de minute in fiecare seara

Cand ajungi acasa, in loc sa te pui direct in fata televizorului sau sa gasesti alt mod de a te distrage, mediteaza. Fie ca meditezi singur sau ghidat de un profesionist, alege cateva exercitii de meditatie si practica-le cel putin 15-30 de minute pe zi. Te vor ajuta sa-ti eliberezi mintea de stresul grijilor pe care le-ai tot amanat in timpul zilei in favoarea unor probleme mai presante.


Cam atat despre concentrare si task-uri duse la final fara sa-ti ucizi nervii. Tu ce metode de esenta tare mai ai? 

Esential sa citesti si

Cum sa impachetezi un cadou

Citeste mai mult

Cum prepari un smoothie cu spanac

Citeste mai mult