powered by Bere Stejar

Fa cartofi prajiti ca un expert

Treburi casnice

Vine o vreme in viata oricarui barbat cand trebuie sa invete sa faca un singur lucru, care-l va diferentia de toti ceilalti barbati: cartofii prajiti.


De ce ai nevoie?

·        3 cartofi mari

·        ulei de gatit

·        un tocator

·        o tigaie

·        un cutit

·        sare

 

1.      Spala si curata cartofii

Mai intai, spala cartofii de pamant. Nu-ti fie teama sa te murdaresti mainile. Este de abia inceputul acestei calatorii initiatice, pentru ca urmeaza curatarea. Daca vrei sa fii old school, ii poti curata cu un cutit, dar daca vrei sa fii modern, poti apela la un curatator special de legume.


2.      Taie cartofii

Foloseste un tocator ca baza si taie cartofii pe lung, in 4 felii si apoi taie feliile in fasii lungi. Ai grija sa nu iti pierzi si vreun deget in acest proces. Nu de alta, dar pe urma va fi greu sa tii tigaia cu cartofi.


*Daca ai taiat prea multi cartofi, avem un truc pentru tine: baga la congelator o parte din ei, intr-o punga resigilabila. Data viitoare cand ii vei praji, vor iesi ca la fast food: crocanti in exterior si moi in interior.


3.      Pregateste tigaia

Da drumul la ochiul mare de la aragaz sau plita. Umple tigaia cu ulei pe o treime si pune-o pe aragaz. Las-o putin, pana vezi ca uleiul sfaraie vag.


4.      Fa testul ”primul cartof”

Testul primului cartof este foarte important: asa determini temperatura potrivita pentru prajire. Ia un cartof din cei pe care i-ai taiat si pune-l in tigaie. Daca sunetul scos de contactul cartofului cu uleiul va fi un ”sfarrrrrrrr” puternic, atunci tigaia este pregatita sa primeasca toti cartofii.


5.      Descopera aurul

Nu, pe bune, urmareste cartofii si intoarce-i de pe o parte pe alta cu o paleta, pana cand incep sa se faca aurii. Daca nu esti sigur ca sunt gata de servire, ia cartof, taie-l cu furculita si gusta-l pentru a-ti da seama daca este crud sau bine facut inauntru.


6.      Mananca-i

Daca esti sigur-sigur ca sunt gata, ia cartofii in mici gramajoare cu paleta, lasa-i sa se scurga de ulei deasupra tigaii si pune-i in farfurie. Mai ramane sa adaugi sare si sunt gata de infulecat, pardon, mancat!  

Esential sa citesti si

Cum diferentiezi stilurile de bere - berea nefiltrata (partea II)

Citeste mai mult

Cum asortezi cravata la costum

Citeste mai mult