powered by Bere Stejar

Lupta cu procrastinarea pe internet

De barbati

Cu totii am fost acolo: incepi sa lucrezi si apoi, telefonul sau tab-ul de Facebook iti face cu ochiul, ca si cum te-ar invita sa te uiti. Doar ca, odata ce accepti invitatia, ajungi sa scrollezi in gol ore intregi. Si cand te uiti la ceas, iti dai seama ca e aproape finalul programului de birou sau trebuia sa fi adormit de ceva vreme.


Dar este ok, ni s-a intamplat tuturor si exista metode sa combati procrastinarea pe Internet si te bucuri de el fara sa te invinuiesti.


Si acesta ar fi primul pas: nu te invinui

Chiar daca ai deja acest obicei, de a-ti muta atentia de la ceea ce faci la ceva de pe internet, poti schimba asta. Trebuie doar sa inveti sa-ti concentrezi atentia catre lucrul care conteaza.


Organizeaza-ti task-urile

Daca stii la ce trebuie sa lucrezi pe parcursul unei zile, fa-ti o lista de task-uri si acorda-ti un anumit timp pentru fiecare. Spre exemplu, regula 15 minute – 2 minute functioneaza de minune: ai 15 minute per task si 2 minute de pauza (in care poti procrastina), dupa care repeti. Daca ai nevoie de idei de planificare, uite cateva aici


Scapa de distrageri

Cand ai telefonul in raza ta vizuala sau primesti constant notificari de mesaje noi pe mail sau pe Facebook, risti sa devii distras. Asadar, daca trebuie sa incepi sa lucrezi la ceva important, pune-ti telefonul pe silent sau intr-un sertar (macar pentru 15 minute, ca sa urmezi regula 15-2 de mai sus) si da-ti notificarile de pe laptop pe mute.


Schimba-ti locul de lucru

Si nu, nu e vorba sa-ti dai demisia, ci sa te muti de la birou intr-un loc mai confortabil sau invers. Adica, daca ti se pare ca atunci cand stai la masa de lucru nu esti productiv, muta-te intr-un loc diferit, cum ar fi un fotoliu sau o canapea. Iar daca simti ca te ia somnul stand intr-un loc prea confortabil, incearca sa lucrezi din picioare.


Si nu in ultimul rand, ofera-ti o recompensa

Da, este o metoda pe care o poti folosi cu usurinta pentru catei, dar nu inseamna ca nu o poti folosi chiar si tu. Studiile au aratat ca suntem mai incantati sa facem anumite task-uri, daca stim ca ne asteapta, spre exemplu, o mare felie de pizza dupa ce terminam acel task.


Poate suna ca un citat inspirational, dar schimbarea chiar vine de la tine. Si daca tu iti pui in minte sa lupti cu procrastinarea pe internet, aceasta treaba care s-a strecurat in viata noastra odata cu tehnologia, poti sa o faci! 

Esential sa citesti si

Esential de stiut despre conversatie

Citeste mai mult

Esential de stiut despre pescuit

Citeste mai mult