powered by Bere Stejar

Planificarea unei saptamani pline

De barbati

De cele mai multe ori, dupa un weekend de relaxare, clar te asteapta o saptamana plina. Dar ca sa fii pregatit, poti sa planifici cu efort minim agenda urmatoarelor zile.


Daca iti plac lucrurile facute in „dulcele stil clasic”, poti folosi o agenda cu foi. Iar daca tehnologia este zona ta confort, poti folosi una din multele aplicatii de planificare pentru telefon sau computer. Fa un calcul simplu si decide cum sa balansezi viata profesionala cu cea personala si cat timp vei dedica fiecareia pe parcursul saptamanii.

 

Mai intai organizarea

Fa-ti o lista cu lucrurile pe care trebuie sa le faci pe parcursul unei saptamani si organizeaza-le in functie de categoriile „profesionale” sau „personale”. Coloreaza-le diferit, ca sa le poti deosebi (pentru agenda, poti folosi markere si pe telefon, le poti colora in aplicatia pe care o folosesti).


Apoi prioritizarea

Pentru a-ti da seama care este ordinea in care trebuie sa faci lucrurile de pe lista ta, pune-ti cateva intrebari despre cat de important este un anumit task, care este deadline-ul pentru acesta sau cat de mult iti va lua sa-l faci. Nu uita sa-ti adaugi la fiecare extra-timp, pentru orice eventualitate.


Du-le pana la capat

Odata ce ai organizat lucrurile, ia-le in ordinea importantei si nu te lasa pana lu ne duci pana la capat! Cand le-ai terminat, bifeaza-le ca facute.


Lasa-ti timp pentru ce-ti place

In fiecare zi planificata, lasa-ti timp si pentru ce-ti place si recompenseaza-ti efortul: fie ca iesi la bere cu prietenii sau te duci la un film, meriti relaxarea pe care o lasi de obicei pentru weekend.

Esential sa citesti si

Cum sa-ti faci propriul echipament de sala in cateva minute

Citeste mai mult

Mici trucuri pentru a-ti incepe dimineata plin de energie

Citeste mai mult